Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Yemeklerin yanında genellikle vazgeçilmez bir lezzet: Pirinç Pilavı
Hadi başlayalım.
Hadi başlayalım.
- Önce tencereye zeytinyağımızı, tereyağımızı ve tel şehriyemizi alıyoruz.
- Ocağımızın altını yakıp sürekli karıştırarak şehriyemizi kavuruyoruz (Tereyağı iyice köpürmeli).
- Şehriyemiz kavrulduktan sonra yıkadığımız pirinçleri şehriyemizin üzerine ekleyip tuz atarak yarım dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine 3 su bardağı su ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocağımızın altını kapatıp dinlendiriyoruz. Yemeklerinizin yanına artık servis edebilirsiniz.
Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder