27 Temmuz 2019 Cumartesi

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Yemeklerin yanında genellikle vazgeçilmez bir lezzet: Pirinç Pilavı 😋
Hadi başlayalım.
  1. Önce tencereye zeytinyağımızı, tereyağımızı ve tel şehriyemizi alıyoruz.
  2. Ocağımızın altını yakıp sürekli karıştırarak şehriyemizi kavuruyoruz (Tereyağı iyice köpürmeli).
  3. Şehriyemiz kavrulduktan sonra yıkadığımız pirinçleri şehriyemizin üzerine ekleyip tuz atarak yarım dakika kavuruyoruz.
  4. Daha sonra üzerine 3 su bardağı su ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
  5. Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra ocağımızın altını kapatıp dinlendiriyoruz. Yemeklerinizin yanına artık servis edebilirsiniz. ☺️
    Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder