2 Yufka İle 1 Tepsi Börek (Üçgen Börek) Tarifi

2 Yufka İle 1 Tepsi Börek (Üçgen Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Sosu için:
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un ya da nişasta
İç harcı için:
  • 4 adet patates
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı toz biber
  • Karbiber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 Yufka İle 1 Tepsi Börek (Üçgen Börek) Tarifi Yapılışı

2 yufka ile 1 tepsi börek yapmak ister misiniz? 😊.
Hem çıtır çıtır, hem çok pratik, hem de çok bereketli 😊.

Mutlaka deneyin.
Dilerseniz yapıp pişirmeden buzluğa atabilir, pişirmek istediğinizde çıkarıp buzu erimeden üzerine yumurta sarısı sürüp pişirebilirsiniz.
  1. İlk önce böreğin iç harcını hazırlayın.
  2. Patatesleri haşlayın.
  3. Haşlanan patatesleri ezin ya da rendeleyin.
  4. Yağ koyduğunuz tavada patatesi, baharatları ve tuzu koyup kavurun.
  5. Bir kenara alıp ılıması için bekleyin.
  6. Sosu için olan tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  7. Tezgaha yufkalardan birini serin.
  8. Böreğin sosundan her yerine gezdirin.
  9. İkinci yufkayı üzerine serin ve yine sostan her yerine eşit şekilde sürün.
  10. Kenarlardan içe doğru kapatın ve büyükçe bir kare elde edin.
  11. Karşılıklı iki kenarına iç harçtan koyun ve birbirlerine doğru sarın.
  12. Ortada buluşunca bıçakla kesip iki rulo elde edin.
  13. Ruloları üçgen şekilde kesin.
  14. Börekleri tepsiye dizin.
  15. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.
  16. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
  17. Fırından çıkınca sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun 

Yorumlar