Ana içeriğe atla
Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
 
- 2 Patates
 
- 2 Soğan
 
- 2 Patlıcan
 
- 2 Yeşil biber
 
- 1 Kırmızı Biber
 
- 2 diş sarımsak
 
- 1 çay bardağı bezelye
 
- 1 domates
 
- 1 tatlı kaşığı Domates salçası
 
- 1 Tatlı kaşığı biber salçası
 
- 1 çay kaşığı tuz
 
- 1 çay kaşığı kekik
 
- 1 çay kaşığı kimyon
 
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
 
- 1 çay kaşığı karabiber
 
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Arap Tava Tarifi Yapılışı
- Patates, soğan, patlıcanın kabukları soyulup küp küp doğranır.
 
- Biberlerin içleri alınarak küp doğranır.
 
- Domates soyularak küp şeklinde doğranır.
 
- Sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır.
 
- Kıyma, doğranan sebzeler ve baharatlar bi kaba alınarak güzelce harmanlanır.
 
- Fırın tepsisine veya borcama güzelce yayılır.
 
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişirilir. Sıcak servis edilir.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder