Arap Tava Tarifi
Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 2 Patates
- 2 Soğan
- 2 Patlıcan
- 2 Yeşil biber
- 1 Kırmızı Biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı Domates salçası
- 1 Tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Arap Tava Tarifi Yapılışı
- Patates, soğan, patlıcanın kabukları soyulup küp küp doğranır.
- Biberlerin içleri alınarak küp doğranır.
- Domates soyularak küp şeklinde doğranır.
- Sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır.
- Kıyma, doğranan sebzeler ve baharatlar bi kaba alınarak güzelce harmanlanır.
- Fırın tepsisine veya borcama güzelce yayılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişirilir. Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder