10 Ağustos 2019 Cumartesi

Arap Tava Tarifi

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 Patates
  • 2 Soğan
  • 2 Patlıcan
  • 2 Yeşil biber
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı Domates salçası
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Arap Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patates, soğan, patlıcanın kabukları soyulup küp küp doğranır.
  2. Biberlerin içleri alınarak küp doğranır.
  3. Domates soyularak küp şeklinde doğranır.
  4. Sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır.
  5. Kıyma, doğranan sebzeler ve baharatlar bi kaba alınarak güzelce harmanlanır.
  6. Fırın tepsisine veya borcama güzelce yayılır.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder