Çipura Buğulama (Tavada) Tarifi
Çipura Buğulama (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet çipura balığı
- 2 adet mor soğan
- 2 adet yeşil sivribiber
- 2 adet domates
- 1 adet chili biber
Çipura Buğulama (Tavada) Tarifi Yapılışı
- Balıkların üzerine, ana kılçığa gelecek derinlikte çizikler atın ve bol tuz dökün, sonra üzerine zeytinyağı dökerek elinizle her yerine sürün. Ve beklemeye alın
- Mor soğanları jülyen doğrayın, yeşil biber ve acılık versin diye chili biberi doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
- Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun tüm malzemeleri içine atın ve soteleyin. Tavaya 1 bardak su ekleyin.
- Balıkları sote sebzelerin üzerine koyun ve tavanın üstünü kapakla kapatın. Ve her iki tarafı da 6 dk. Orta ateşte pişirin.
- Balıkların dilediğiniz şekilde piştiğine karar verdiğinizde servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder