Malzemeler
- 1,5 su bardağı firik
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan (büyükçe bir soğan kullandım)
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 5 – 5.5 su bardağı tavuk suyu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı
Yeşil mercimeği vaktiniz varsa ılık suda 3-4 saat bekletin. Vaktiniz çok yok ise tencerede hafif yumuşayana kadar pişirin.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pilav tenceresinde kavurun.
- Üzerine firik ve bulguru koyarak kavurun.
- Yeşil mercimeği de ekleyerek 3-4 dk daha kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyin, kavurup baharatları ekleyin. (Ben 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı da pul biber kullandım).
- Tuzu ve sıcak tavuk suyunu ilave edin.
- Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu biraz çektikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu tamamen çekip pişen pilavın altını kapatın, tereyağını ekleyerek karıştırın ve kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.
- 15-20dk demlenen pilavı servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder