Malzemeler
- 1,5 su bardağı firik
 - 1 su bardağı pilavlık bulgur
 - Yarım su bardağı yeşil mercimek
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 adet soğan (büyükçe bir soğan kullandım)
 - Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
 - 5 – 5.5 su bardağı tavuk suyu
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Tuz
 
Hazırlanışı
Yeşil mercimeği vaktiniz varsa ılık suda 3-4 saat bekletin. Vaktiniz çok yok ise tencerede hafif yumuşayana kadar pişirin.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pilav tenceresinde kavurun.
 - Üzerine firik ve bulguru koyarak kavurun.
 - Yeşil mercimeği de ekleyerek 3-4 dk daha kavurun.
 - Üzerine salçayı ekleyin, kavurup baharatları ekleyin. (Ben 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı da pul biber kullandım).
 - Tuzu ve sıcak tavuk suyunu ilave edin.
 - Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.
 - Suyunu biraz çektikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
 - Suyunu tamamen çekip pişen pilavın altını kapatın, tereyağını ekleyerek karıştırın ve kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.
 - 15-20dk demlenen pilavı servis edebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder