Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Et sote malzemeleri;
  • 250 gr kavurma
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, kimyon, pulbiber, karabiber, tuz
Beşamel sos için;
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • Karabiber, tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Kavurmayı tavaya alıp ısıtıyoruz, sıvıyağı ekliyoruz, soğanları ve sarımsakları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Soğanlar erimeye başlayınca biberi ve domatesleri ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  3. Salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Yarım su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz, bütün malzemeler pişene kadar bekliyoruz.
  6. Beşamel sos için, tereyağı eritiyoruz, unu ekleyip 5-6 dk rengi değişene kadar karıştırıyoruz.
  7. Sütü ekliyoruz karıştırıyoruz.
  8. Kıvam alınca tuzu ve karabiberi ekliyoruz, közlenmiş patlıcanları doğrayıp ekliyoruz, karıştırıp kaşarı ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  9. Tabağımıza beşamel sosu koyuyoruz üzerine et soteyi koyup servis ediyoruz.
    afiyet olsun…:)

Yorumlar