Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Et sote malzemeleri;
- 250 gr kavurma
 - 2 yeşil biber
 - 2 domates
 - 1 kuru soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - Yarım çay bardağı sıvıyağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Kekik, kimyon, pulbiber, karabiber, tuz
 
Beşamel sos için;
- 3 adet közlenmiş patlıcan
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1, 5 su bardağı süt
 - 1, 5 yemek kaşığı un
 - Karabiber, tuz
 - Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Kavurmayı tavaya alıp ısıtıyoruz, sıvıyağı ekliyoruz, soğanları ve sarımsakları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
 - Soğanlar erimeye başlayınca biberi ve domatesleri ekliyoruz, karıştırıyoruz.
 - Salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
 - Baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
 - Yarım su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz, bütün malzemeler pişene kadar bekliyoruz.
 - Beşamel sos için, tereyağı eritiyoruz, unu ekleyip 5-6 dk rengi değişene kadar karıştırıyoruz.
 - Sütü ekliyoruz karıştırıyoruz.
 - Kıvam alınca tuzu ve karabiberi ekliyoruz, közlenmiş patlıcanları doğrayıp ekliyoruz, karıştırıp kaşarı ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
 - Tabağımıza beşamel sosu koyuyoruz üzerine et soteyi koyup servis ediyoruz.
afiyet olsun…:) 
Yorumlar
Yorum Gönder