Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Daha sonra sıvı olan malzemeler eklenir .
- Son olarak kuru olan un ,kabartma tozu ,vanilya ve kakao süzekten elenerek karıştırılır.
- Yuvarlak borçlanın dibi yağlanır karışım üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
- Kek pişerken sos için olan malzemeye karıştırılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Kek fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilir ve soğuyan sos üzerine dökülür.
Nefis ıslak bir kek oluyor arzuya göre dondurma ile de servis edebilirsiniz. Biz afiyetle yedik ve bitti afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder