3 Ağustos 2019 Cumartesi

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı olan malzemeler eklenir .
  3. Son olarak kuru olan  un ,kabartma tozu ,vanilya ve kakao süzekten elenerek karıştırılır.
  4. Yuvarlak borçlanın dibi yağlanır karışım üzerine dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Kek pişerken sos için olan malzemeye karıştırılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  7. Kek fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilir ve soğuyan sos üzerine dökülür.
Nefis ıslak bir kek oluyor arzuya göre dondurma ile de servis edebilirsiniz. Biz afiyetle yedik ve bitti 😊afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder