Kabak Mücveri Tarifi

Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • 3 tutam dereotu
  • 3 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kabak Mücveri Tarifi Yapılışı

  1. Kabağın kabuğunu soyup, rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp, karıştırma kabına alın.
  2. Rendelenmiş kabakların üzerine 2 adet yumurta kırın.
  3. 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3 tutam ince ince doğranmış dereotu, 3 tutam ince ince doğranmış maydanoz ve 2-3 yemek kaşığı un ekleyin.
  4. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber de koyup, iyice karıştırın.
  5. Daha sonra geniş bir tava içine sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.
  6. Kabak mücveri karışımından 1 yemek kaşığı alıp, yağın içine koyun.
  7. Üzerlerine hafifçe bastırın. Her iki tarafını pişirin.
  8. Kabak mücveri piştikten sonra servis tabağına koyun. Afiyet olsun 

Yorumlar