Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
 - 3 adet sivri biber
 
Kıymalı Harç İçin;
- 2 adet orta boy soğan
 - 2 adet domates
 - 2 adet sivri biber
 - 2 diş sarımsak
 - Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
 - 200 gr kıyma
 - 1 çay bardağı sıcak su
 
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı sıcak su
 
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
 - İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
 - Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
 - Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
 - Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
 - Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
 - Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
 - Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
 - Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.
 
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder