Mangal Tadında Köfte Tarifi
Mangal Tadında Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 750 – 800 gr hafif yağlı kıyma (Dana kullandım)
- 1 adet rendelenmiş iri boy soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım bardak galeta unu
- Yarım bardaktan biraz eksik su
- Yarım bardaktan biraz eksik sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre ayarlayın)
- 1 yemek kaşığı köfte baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak (Tercihe göre ben kullanmadım)
Mangal Tadında Köfte Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler uygun bir kabın içine alınıp macun kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Üzeri streçlenip en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir. Mümkünse geceden de hazırlayabilirsiniz.
- Cevizden biraz büyük olacak şekilde bezeler alınır ve avuç içerisinde çok kalın olmayacak şekilde köfte şekli verilir.
- Demir döküm tavaya bir kaşık sıvı yağ alınır ve bu yağla tavanın her yeri yağlanır.
- Döküm tava çok iyi ısıtılır ve köfteler arkalı önlü kızartılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder