18 Ağustos 2019 Pazar

Mangal Tadında Köfte Tarifi

Mangal Tadında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 – 800 gr hafif yağlı kıyma (Dana kullandım)
  • 1 adet rendelenmiş iri boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak galeta unu
  • Yarım bardaktan biraz eksik su
  • Yarım bardaktan biraz eksik sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1 yemek kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak (Tercihe göre ben kullanmadım)

Mangal Tadında Köfte  Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler uygun bir kabın içine alınıp macun kıvamına gelene kadar yoğrulur.
  2. Üzeri streçlenip en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir. Mümkünse geceden de hazırlayabilirsiniz.
  3. Cevizden biraz büyük olacak şekilde bezeler alınır ve avuç içerisinde çok kalın olmayacak şekilde köfte şekli verilir.
  4. Demir döküm tavaya bir kaşık sıvı yağ alınır ve bu yağla tavanın her yeri yağlanır.
  5. Döküm tava çok iyi ısıtılır ve köfteler arkalı önlü kızartılır.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder