Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gr yumuşamış tereyağ
- 1 yumurta
Üzerine;
- 80 gr bitter çikolata
- Yarım çay bardağı süt
- Hindistan ceviz, fındık, fıstık
Pastane Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi Yapılışı
Ağızda dağılan bu nefis kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.
- Öncelikle kuru malzemeleri karıştırma kasemize alalım.
- Elimizle karıştırıp ortasını açalım.
- Yağları ve yumurtayı koyalım(unu ölçülü koyalım)
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
- Cevizden büyük parçalar alıp damla şekli verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirelim (pişerken fazla dağılıp çatlamasın diye)
- Önceden iyice ısıtılmış 170 dereceli fırına soğuk kurabiyeleri koyalım.
- Altları hafif pembeleşmeye başladığında fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutalım.
- Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya soğuyan kurabiyeleri batıralım.
- Daha sonra fıstık yada hindistan cevizine bulayalım. Tekrar tel ızgara da bekletelim.
- Çikolatalar donduğunda servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder