Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane orta boy soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tencere kadar su(ortalama 8 su bardağı su)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanı, tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kavurun.
- Kavrulan soğana unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Patatesleri küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin, karıştırın.
- Daha sonra suyunu koyup patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatın ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirip tencereyi tekrar ocağa koyun.
- İçine sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip 1, 2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Servis yapacağınız zaman tereyağında kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirin.
- Toz kırmızı biber de kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder