Patlıcan Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ince patlıcan
- 1 kilo+1 su bardağı toz şeker
- 1, 5 litre su
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
İçi İçin ;
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karanfil
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 kase kireç (patlıcanları yatırmak için)
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı
- Öncelikle toz kirecimizi 2 litre suya karıştırıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Kireç dibe çöküp su berraklaşınca suyu bulandırmadan temiz suyu süzüp alıyoruz ve patlıcanları bir parmak uzunluğunda kesip (resimlerle anlatmaya çalıştım)oyacakla içini çok almadan bir kez çıkarıyoruz.
- Dolma yapar gibi fakat kalın olacak hepsi bu şekilde hazırlayıp kireçli suya atıp 2 saat bekletiyoruz.
- Daha sonra kireçli sudan alıp bolca temiz suyla üç dört defa iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz.
- İç malzemesi olan şeker ceviz tarçın ve karanfili karıştırıp patlıcanların içini doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz ki kaynarken içi çıkmasın bu işlemde bitince şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayan şerbete patlıcanları yavaş yavaş bırakın ve 45 dakika kadar ara ara nazikçe kaşıkla karıştırın.
- Kıvam almaya başlayınca limon tuzunu da ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.
- İyice soğuduktan sonra cam kavanozlarda buzdolabında saklayın.
İster reçel ister tatlı niyetine yiyin deneyin pişman olmazsınız. Ben kendimi bildim bileli annem yapar bu reçeli bayıla bayıla yeriz. Deneyeceklere kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder