Sac Tava Yumuşacık Tarifi

Sac Tava Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler

  • Kibrit kutusundan yarısı kadar kuyruk yağı
  • 400 gr kuzu kuş başı et
  • 3 adet domates
  • 5 adet cin biber
  • 4 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 baş kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytin yağı
  • Tuz
  • Çay kaşık ucu ile karabiber
  • Bir kaç dal biberiye

Sac Tava Yumuşacık Tarifi Yapılışı

  1. Yumuşacık bir sac tava için kuyruk yağını incecik doğrayıp eritip küçük kuş başı doğranmış eti saca koyup ağzını kapayıp ara ara karıştırın.
  2. Pişince ince doğranmış soğan sarımsak domates biber ilave edip ağzını kapayıp orta ateşte suyunu salana kadar pişirin.
  3. Tuzunu karabiber ve biberiye ekleyip kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.
  4. Yedi sekiz dakika sonra hazır mis gibi. Afiyetle yapan arkadaşlara

Yorumlar