Samsung’dan grafen bataryalı telefonlar geliyor!

Akıllı telefonlarda yıllardır lityum iyon piller kullanılıyor. Bu teknoloji ile akıllı telefonlarda 5000 – 6000 mAh kapasiteli bataryalar kullanılmaya başlanırken, incelen boyutlar nedeniyle üreticiler 4000 – 4500 mAh aralığına sıkıştı.
Batarya teknolojisini çok daha ileri seviyeye taşımak için çalışmalarını sürdüren Samsung son dönemde grafen kullanan bataryalara odaklanmış durumda. Grafen teknolojisinin kullanıldığı bataryalar, lityum iyon ile kıyaslandığında daha küçük boyutlarda daha fazla kapasite sunarken, aynı zamanda daha hızlı şarj olabiliyor.

Samsung grafen bataryalı telefonlar için kolları sıvadı!

Akıllı telefon dünyasında sızıntılarının doğru çıkması ile tanınan bir isim haline gelen Evan Blass’a göre, Güney Koreli teknoloji devi önümüzdeki yıl veya 2021 yılında grafen bataryaya sahip bir telefonu kullanıcılar ile buluşturacak.
Bu yeni keşfedilen bir materyal değil. 2004 yılında lityum iyon pillere alternatif olabileceği belirtilerek gündeme geldi. Ancak, çığır açan bu teknoloji lityum iyon pillere kıyasla çok daha pahalı. Bu yüzden akıllı telefonlarda göremiyoruz.Ancak, Samsung’un önünde bu batarya geçiş için üretim maliyetlerini düşürme konusunda uzun bir AR-GE süreci olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Galaxy Note 7 faciası sonrasında batarya üretim ve test sürecini baştan aşağı yenileyen Samsung, bir süre temkinli davrandıktan sonra batarya konusunda tekrar kolları sıvadı.

Yorumlar