Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi bulgur
- 1 çorba kasesi tavuk veya et suyu
- 4 adet domates rendesi
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 kase sıcak su ( suyun miktarını bulgura göre ayarlayın)
- Tuz
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar
Sadece ayranla bile tüketeceğiniz çok güzel bir pilav tarifi geliyor
Sadece ayranla bile tüketeceğiniz çok güzel bir pilav tarifi geliyor
- 4 adet sivri biber yemeklik doğranarak sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
- İçerisine bulgur ilave edilerek 3-4 dk bulgur ile de kavrulur.
(Bulgurumuzun tane tane olması için iyice kavuralım) - Üzerine rendelenen domatesler de ilave edilerek bulgur biraz da domatesle kavrulup iki çorba kasesi su ilave edilir.( 1 çorba kasesi tavuk yada kemik suyu, 1 çorba kasesi içme suyu.
- Bu miktar bulgurun cinsine göre değişir, su miktarını bulgurun cinsine göre siz ayarlayabilirsiniz )
- Üzerine yeteri miktarda tuz ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmesi beklenir.
- Suyunu çeken pilav dinlendikten sonra servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder