Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi bulgur
  • 1 çorba kasesi tavuk veya et suyu
  • 4 adet domates rendesi
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 1 kase sıcak su ( suyun miktarını bulgura göre ayarlayın)
  • Tuz
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar ☺️
Sadece ayranla bile tüketeceğiniz çok güzel bir pilav tarifi geliyor 😋
  1. 4 adet sivri biber yemeklik doğranarak sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
  2. İçerisine bulgur ilave edilerek 3-4 dk bulgur ile de kavrulur.
    (Bulgurumuzun tane tane olması için iyice kavuralım)
  3. Üzerine rendelenen domatesler de ilave edilerek bulgur biraz da domatesle kavrulup iki çorba kasesi su ilave edilir.( 1 çorba kasesi tavuk yada kemik suyu, 1 çorba kasesi içme suyu.
  4. Bu miktar bulgurun cinsine göre değişir, su miktarını bulgurun cinsine göre siz ayarlayabilirsiniz )
  5. Üzerine yeteri miktarda tuz ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmesi beklenir.
  6. Suyunu çeken pilav dinlendikten sonra servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar