Surface Pro 6, Pentium 2 krizi ile gündemde!

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde işlemci kaynaklı güvenlik açığını kapatmak için yayınlamış olduğu güncelleme, Surface Pro 6 ve Surface Book 2 kullanıcılarının ve bu cihazlara sahip olan şirketlerin ciddi aksaklıklar yaşamasına neden oldu.

Surface Pro 6 ve Surface Book 2, 400 MHz’e kadar düşüyor!

Zira, her iki cihaz ısındığında Pentium 2 işlemcilerin çalışma frekansı olan 400 MHz’e geriliyor. Normal şartlarda Surface Pro 6’nın işlemcisi 1.6 GHz, Surface Book 2’nin işlemcisi ise 1.7 GHz minimum çalışma hızına sahip.
Yani cihazlar neredeyse dörtte bir hıza düşüyorlar. Sorunun kaynağı BD PROCHOT olarak adlandırılan özellik. Bilgisayarların aşırı ısınarak zarar görmesinin önüne geçmek için tasarlanan bu özellik sadece CPU ile sınırlı kalmıyor, diğer donanımların aşırı ısınması halinde işlemci hızlarını düşürüyor.Surface sahipleri cihazlara bağlı kabloları, güç adaptörünü çıkarmanın, antivirüs yazılımlarını devre dışı bırakmanın sorunu çözdüğünü belirtiyor olsa da, bazı cihaz sahipleri yeniden başlatmanın bile fayda etmediğini dile getiriyorlar.
Cihazları bir süre kullanılmaz hale getiren bu sorun hakkında Microsoft sözcüsü TechRepublic‘e konuştu. Surface kullanıcılarından gelen şikayetlerin farkında olduklarını ve bir yazılım güncellemesi ile sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarına tüm hızla devam ettiklerini belirtti.
Ancak, sorunun kaynağı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Bu kapsamda yavaşlama sorunundan etkilenen Surface Pro 6 ve Surface Book 2 sahiplerinin sorunun çözülmesini beklemekten başka çaresi yok.

Yorumlar