Tinder, 3 ayda sahibine ne kadar kazandırdı?

Birçok arkadaş edinme platformunun yapımcısı Match Group, Tinder’ın ikinci çeyrek gelir raporlarını yayınlamasıyla oldukça hızlı bir değer artışı yaşadı. Geçtiğimiz dönemde ünlü platformun kullanıcı sayısı ve kullanımın artması Match Group’a olumlu yansıdı. Match Group Tinder ile yeni dönemde de değer kazanacak gibi duruyor. Peki şirket 3 ayda ne kadar değerlendi?

Match Group Tinder ile değer kazanmaya devam ediyor!

Çevrimiçi buluşma hizmetleri sağlayıcısı Match Group, popüler uygulaması Tinder‘ın daha fazla kullanıcı çekmesi nedeniyle tahminlerin üzerinde bir artış gösterdi. Analistlerin üçüncü çeyrek tahminleri de beklenmedik artış ile değişecek gibi duruyor.
OkCupidPlenty of Fish ve Match.com gibi platformların da yapımcısı olan Match Group, Tinder’ın kullanıcı sayısının ve kullanım sürelerinin oldukça hızlı artış göstermesiyle birlikte hızlı bir değer artışı gösterdi.Tinder’ın ikinci çeyrek raporlarına göre, 5.2 milyon yeni abone kazanan uygulamanın geçen yıla göre 1.5 milyondan daha fazla abone kazandığı ortaya çıktı. Ayrıca şirket geçtiğimiz çeyrekte 503 milyonluk gelir kaydetti. Platformun daha düşük boyutlu Lite sürümünün de yayınlanmasıyla birlikte birçok kullanıcı da bu platformu tercih etmeye başladı.
Haziran ayının sonunda ise aylık ortalama abone sayısı yüzde 18‘lik artış göstererek 9.1 milyona yükseldi. Şirket yeni tahminlere göre de üçüncü çeyrek geliri ile de oldukça ön plana çıkacak gibi duruyor. Şirketin önümüzdeki çeyrek geliri 535 milyon dolar ile 545 milyon dolar arasında tahmin ediliyor.Uygulamanın üç aylık dönem içerisindeki büyümesi, Match Group hisselerinin de yüzde 46 oranında değer artışı yaşamasını sağladı. Yeni dönemde de Match Group hissedarlarının yüzü gülecek gibi duruyor.

Yorumlar