Dağılan Kurabiye Tarifi
Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru ikiye bölün.
- Böldüğünüz hamurun yarısına kakao katıp yoğurun.
- Hamura dilediğiniz şekli verip yağlı tepsiye dizip 175 derecelik fırında pişirin.
- Üzeri hafif pembeleşip kokusu çıkmaya başlayınca fırından çıkarın soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz.
- Fırın ısısı sizin kurabiye ayar ısınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Benim verdiğim şekli sorarsanız streç filmi uzunca seriyoruz üzerine beyaz hamuru dikdörtgen şeklinde genişletip açıyoruz.
- Aynı şekilde kakaolu hamuru da açıyoruz. Sonra iki hamuru üst üste getirin.
- Altındaki streç filimle beraber hamuru yuvarlayın. ( streç filmi içine kıvırmıyoruz sadece hamuru kıvırıyoruz.
- İç içe yuvarlanmış hamuru streçle kapadıktan sonra buzlukta 20-25 dakika sertleşmesini bekliyoruz.
- Daha sonra dilimler halinde kesip yağlı tepsiye koyuyoruz ve pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder