7 Ağustos 2019 Çarşamba

Dağılan Kurabiye Tarifi

Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru ikiye bölün.
  2. Böldüğünüz hamurun yarısına kakao katıp yoğurun.
  3. Hamura dilediğiniz şekli verip yağlı tepsiye dizip 175 derecelik fırında pişirin.
  4. Üzeri hafif pembeleşip kokusu çıkmaya başlayınca fırından çıkarın soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz.
  5. Fırın ısısı sizin kurabiye ayar ısınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Benim verdiğim şekli sorarsanız streç filmi uzunca seriyoruz üzerine beyaz hamuru dikdörtgen şeklinde genişletip açıyoruz.
  6. Aynı şekilde kakaolu hamuru da açıyoruz. Sonra iki hamuru üst üste getirin.
  7. Altındaki streç filimle beraber hamuru yuvarlayın. ( streç filmi içine kıvırmıyoruz sadece hamuru kıvırıyoruz.
  8. İç içe yuvarlanmış hamuru streçle kapadıktan sonra buzlukta 20-25 dakika sertleşmesini bekliyoruz.
  9. Daha sonra dilimler halinde kesip yağlı tepsiye koyuyoruz ve pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder