Acılı Ezme Salata (Lokanta Usulü) Tarifi
Acılı Ezme Salata (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet köy domatesi
- 4 acı sivri biber
- 1 kırmızı biber
- 1 kuru soğan
- 1 salatalık
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1’er tatlı kaşığı kuru nane ,pul biber, toz biber, reyhan, tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Acılı Ezme Salata (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri yıkayıp süzelim, domatesleri ve salatalığın kabuğunu soyup, doğrama tahtasında mümkün olduğunca ince ince kıyalım, doğrayalım(isteyen rondodan geçirebilir, ama böyle daha lezzetli oluyor bence tercih size kalmış)
- Soğanı, sarımsağı ,biberleri ve maydanozu da aynı şekilde doğrayarak, bir kaba alıp, içerisine nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, toz biber, sumak ekşisi ve tuz ilave ederek karıştırıp buzdolabında biraz bekletip, servis yapalım .
- Böylece suyunu salıp daha lezzetli oluyor.
- Ekşisi ve baharatları damak tadına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Özellikle et yemekleri, kebap ve lahmacunla harika oluyor. Tam ekmek banmalık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder