25 Eylül 2019 Çarşamba

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş samırsak
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salça
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
Damak tadına göre;
  • Tuz
  • Üzüm sirkesi
  • Nar ekşi
  • Pulbiber
  • Sumak

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler, biberler, soğan, maydanoz, salatalık, sarımsak ve soğan hepsi rondoda çekilir.yada rendeleyerek de yapabilirsiniz 5 dakikanızı alıyor.
  2. Derince bir kaba alınır.
  3. Üzerine salçalar, zeytinyağı, tuz, pul biber, nar ekşi, sirke, eklenip kaşıkla iyice karıştırılır servis tabağına alabilirsiniz. ( kavanoza koyup buz dolabında 2_3 gün kadar muhafaza edebilirsiniz)
  4. Çok pratik olup ekmeğinizi bandırıp yiye bileceğiniz muhteşem bir lezzet yemelere doyum olamayacaksınız. 😋😍şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder