Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy domates
- 2 yeşil biber
- 2 diş samırsak
- 1 kuru soğan
- 7-8 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salça
- 1 tatlı kaşığı domates salça
Damak tadına göre;
- Tuz
- Üzüm sirkesi
- Nar ekşi
- Pulbiber
- Sumak
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
- Domatesler, biberler, soğan, maydanoz, salatalık, sarımsak ve soğan hepsi rondoda çekilir.yada rendeleyerek de yapabilirsiniz 5 dakikanızı alıyor.
- Derince bir kaba alınır.
- Üzerine salçalar, zeytinyağı, tuz, pul biber, nar ekşi, sirke, eklenip kaşıkla iyice karıştırılır servis tabağına alabilirsiniz. ( kavanoza koyup buz dolabında 2_3 gün kadar muhafaza edebilirsiniz)
- Çok pratik olup ekmeğinizi bandırıp yiye bileceğiniz muhteşem bir lezzet yemelere doyum olamayacaksınız. şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder