Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yarma( buğday)
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 su bardağı fındık
  • 2 su bardağı sarı kuru üzüm
  • 2 su bardağı kadar kuru kayısı (sarı olan)
  • 2 su bardağı kuru incir
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4. 5 su bardağı şeker (şeker damak tadına göre ayarlanır)
  • Yeteri kadar sıcak su
Üzerini Süslemek İçin ;
  • Ceviz
  • Fındık
  • Toz yeşil fıstık

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Nohut fasulye ve yarma bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatılır.
  2. Şişen bakliyatların suyu süzülür, yıkanır ve ayrı ayrı haşlanır.
  3. Kayısı ve incir küçük küçük doğranır.
  4. Ayrı tencerelerde 5 dakika kadar pişirilir.Suları süzülür.
  5. Kuru üzüm de 5 dakika kaynatılır, suyu süzülür.
  6. Büyük bir tencereye pişen aşurelik buğday konur.
  7. Üzerine pişen fasulye nohut da eklenir.3 litre kadar sıcak su eklenir.
  8. Yıkanmış pirinç ilave edilir.
  9. Karıştırılarak 10 dakika pişirilir.
  10. Kuru üzüm, incir, kayısı eklenir.Süt eklenir.
  11. Fındık, fıstık portakal kabuğu rendesi eklenir.
  12. Şeker de ilave edilir.
  13. Kontrollü olarak biraz daha pişirilir.Tadı ve kıvamı yerine geldiğinde altı kapatılır.
  14. Kaselere alınır.
    İsteğe göre süslenir.

Yorumlar