Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Babagannuş Tarifi

Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 adet büyük boy yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz

Babagannuş Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan közleyelim.
  2. İsterseniz hazır közlenmiş malzemeler de kullanarak yapabilirsiniz.
  3. Hepsinin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
  4. Soğanın kabuklarını soyup doğrayalım ve yağda yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  5. Üzerine biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
  7. Maydanozu da ince ince kıyalım.
  8. Bütün malzemelerin hepsini derin bir kabın içine alalım.
  9. Yağı az gelirse sonradan ekleyebilirsiniz.
  10. Üzerine sarımsağı rendeleyip tuzunu limon suyunu ekleyip güzelce karıştıralım.
    Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?