22 Eylül 2019 Pazar

Bazlamadan Sağlıklı Lahmacun Tarifi

Bazlamadan Sağlıklı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket küçük tam buğday bazlama ( 1 paketten 2 ad çıkıyor )
  • 1 Adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası- acısız
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber – acı isteğinize göre miktarı azaltıp arttırabilirsiniz.

Bazlamadan Sağlıklı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Bazlamalar ortadan ikiye keserek ayrılır , 8 adet lahmacun çıkıyor böylece ve ince hamur oluyor.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir , büyük tepsiye hepsi sığıyor.
  3. Bir tavada zeytinyağ ve kıyma kavrulur.
  4. Soğan sarımsak rondodan geçirilerek ilave edilir.
  5. Domates ve biber salçası ilave edilir.
  6. Küçük doğranmış domates, biber ve maydanoz ilave edilir.
  7. Baharatlar ilave edilerek kıyma pişene kadar 15 dk kadar kavrulur.
  8. Hazırlanan iç bazlamaların üzerine eşit miktarda dağıtılır.
  9. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirilir.
  10. İç zaten önceden piştiği için fırında çok tutmayın. Tutarsanız bazlamalar kuruyabilir. Çıtır severseniz 20 dk tutabilirsiniz.
  11. Hamuru daha yumuşak severseniz harcı biraz sulandırıp sonra bazlamaların üzerine paylaştırabilirsiniz. – genelde çocuklar daha yumuşak seviyorlar👍🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder