Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı Bulgur
  • 3 yemek kaşığı Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı Tereyağ
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 adet Domates
  • 1 adet Soğan
  • 1 adet Yeşil biber
  • Tuz

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Soğan, Biber ve Domatesi küçük, küçük doğrayın ve pilav tenceresinde kavurun.
  2. Sebzeler pişince Salçasını ilave edin.
  3. Bulguru güzelce yıkayıp biraz suda bekletin.
  4. Bulgur ve tuzunu da ekledikten sonra biraz kavurup üzerine 2 su bardağı su ekleyip 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...