Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı Bulgur
- 3 yemek kaşığı Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı Tereyağ
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1 adet Domates
- 1 adet Soğan
- 1 adet Yeşil biber
- Tuz
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğan, Biber ve Domatesi küçük, küçük doğrayın ve pilav tenceresinde kavurun.
- Sebzeler pişince Salçasını ilave edin.
- Bulguru güzelce yıkayıp biraz suda bekletin.
- Bulgur ve tuzunu da ekledikten sonra biraz kavurup üzerine 2 su bardağı su ekleyip 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder