Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 70 gr margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından bir az eksik şeker
- 1, 5 su bardağı ılık su
Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Margarin ve sıvı yağ ocağa alınır. Margarin azıcık katı iken irmik katılır.
- İrmik iyice kavrulduktan sonra ceviz katılır çok az daha kavrulduktan sonra tencere ocaktan soğuk tezgaha alınır.
- Şeker katılıp iyice harmanlanması için 2 dakika karıştırılır.
- Tencere tekrar ocağa alınır ve 3 dakika ocakta karıştırılır ve ılık su ilave edilir.
- Helva suyunu tam çekmeden göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır.
- Kapağı kapatılır ve tencerenin üzeri havlu ile örtülerek demlenmeye bırakılır. (10 dakika yeterli olacaktır)Not : Şekerli sevenler şekeri irmik oranında arttırabilirler, bu tarif az şekerli sevenler için ideal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder