Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 70 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından bir az eksik şeker
  • 1, 5 su bardağı ılık su

Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve sıvı yağ ocağa alınır. Margarin azıcık katı iken irmik katılır.
  2. İrmik iyice kavrulduktan sonra ceviz katılır çok az daha kavrulduktan sonra tencere ocaktan soğuk tezgaha alınır.
  3. Şeker katılıp iyice harmanlanması için 2 dakika karıştırılır.
  4. Tencere tekrar ocağa alınır ve 3 dakika ocakta karıştırılır ve ılık su ilave edilir.
  5. Helva suyunu tam çekmeden göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır.
  6. Kapağı kapatılır ve tencerenin üzeri havlu ile örtülerek demlenmeye bırakılır. (10 dakika yeterli olacaktır)
    Not : Şekerli sevenler şekeri irmik oranında arttırabilirler, bu tarif az şekerli sevenler için ideal

Yorumlar