6 Eylül 2019 Cuma

Defneli Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

Defneli Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel sehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tane defne yaprağı
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Arzuya göre tuz

Defneli Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Önce sıcak suyumuzu hazırlıyoruz.
  2. Suyumuz kaynayınca 1 su bardağı pirinçimizi derin bi kaba alıp üzerine 1 çay kaşığı tuz atıp 5-10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz.
  3. Süre sonunda pirinçlerimizi musluğun sıcak su tarafını açarak güzelce duru su akana kadar süzgeçte yıkıyoruz.
  4. Pilav tenceremize sıvı yağımızı alıp tel sehriyeleri kavruluncaya kadar karıştırıyoruz.
  5. Yıkadığımız pirinçlerimizi de ekleyip pirinçler cam gibi gözükene kadar yani 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Sonra üzerine 1 çay kaşığı zerdeçalı, 1 tane defne yaprağını ve tereyağımızı peşine de sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pilav suyunu çektiğinde kontrol edin eğer hala pirinçleriniz diriyse yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip tekrar pişirin.
  8. Sonra üzerine temiz bi bez örtüp demlemeye bırakın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder