Elma Yulaf Tatlısı Tarifi

Elma Yulaf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 elma
  • 100 gram tereyağı
  • 1, 5 bardak yulaf
  • 1/2 (yarım) bardak esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya şekeri
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kakule
  • Vanilyalı dondurma

Elma Yulaf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları soyup iri iri dilimleyelim ve fırın tepsisine koyalım.
  2. Bir tavada tereyağını erittikten sonra dondurma ve elma hariç diğer malzemeleri içine koyup biraz kavuralım.
  3. Sonra elmaların üzerine döküp karıştıralım.
  4. Karıştırdıktan sonra fırına atalım. Yaklaşık 30 dakika pişirelim. Çıktıktan sonra vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...