Elmalı İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tuzsuz tereyağı yada margarin
 - 1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
 - 2 kahve fincanı pudra şekeri
 - 1 çay bardağı sıvı yağ ( En küçük bardakla )
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - Yaklaşık 4 su bardağı un
 
İç harcı için ;
- 7-8 adet incir
 - 1 adet büyük boy elma
 - 4 yemek kaşığı tozşeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 çay bardağı ceviz ( elmaları rendeleyip şeker ile pişirin. Ocağı kapayın. En son incirleri minik minik doğrayıp tarçın ve cevizi ekleyip sıcağıyla tencerenin ağzını kapayın ki incirler yumuşasın
)
 
Elmalı İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını büyük bir kaseye alıyoruz.
 - Sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
 - Kabartma tozunu da ilave edip kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
 - Limon sıkacağının arka kısmına streçfilmi yerleştirip hamurdan bir parça koparıp iyice kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz.
 - İç harcı koyup üzerine hamurdan küçük bir kapak yapıp kapatıyoruz ve iyice kenar kısımlarından hamuru temizliyoruz.
 - Ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
 - 170 derecede önceden ısıtılmış pembeleşene kadar pişirelim.
 - Soğuyan kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Afiyetler olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder