Etli Pilav Tarifi
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 1 çay kasığı tuz
- 200-300 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- Karabiber, tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
Etli Pilav Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış etleri biraz daha küçültelim.
- Kendi suyunu çekene kadar etler pişsin.
- Ardından suyunu çekince kaynar su ekleyip yumuşayana kadar.
- Yemeklikten daha küçük doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
- Sıvı yağ da ekleyelim karabiber, maydanoz ekleyip altını kapatalım.
- Pirinç bol suda yıkayıp tereyağı bolca kavuralım.
- Sıcak suyu üstünü geçene kadar ekleyip pişirelim. Pilav demlensin.
- Servis tabağının altına eti üstünede pilav ekleyip ters çevirelim Servise hazır. Deneyecek olan herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder