Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 çay kasığı tuz
  • 200-300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • Karabiber, tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz

Etli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı doğranmış etleri biraz daha küçültelim.
  2. Kendi suyunu çekene kadar etler pişsin.
  3. Ardından suyunu çekince kaynar su ekleyip yumuşayana kadar.
  4. Yemeklikten daha küçük doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
  5. Sıvı yağ da ekleyelim karabiber, maydanoz ekleyip altını kapatalım.
  6. Pirinç bol suda yıkayıp tereyağı bolca kavuralım.
  7. Sıcak suyu üstünü geçene kadar ekleyip pişirelim. Pilav demlensin.
  8. Servis tabağının altına eti üstünede pilav ekleyip ters çevirelim Servise hazır. Deneyecek olan herkese afiyet olsun

Yorumlar