Etli Tel Şehriye Tarifi

Etli Tel Şehriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı tel şehriye
  • 250 grm kuş başı et
  • 6 kaşık zeytin yağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 1 kaşık salça
  • 3 bardak su

Etli Tel Şehriye Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yemeklik doğrayın.
  2. Sarımsakları kıyın ve 3 kaşık zeytin yağında kavurun etleri ekleyin kavurmaya devam edin.
  3. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  4. Salçasını ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun baharatlarını ilave edin suyu ekleyin.
  5. Bu arada şehriyeyi 3 kaşık zeytin yağında kavurun tereyağını ekleyin etleri üzerine ilave edin.
  6. Pişirmeye bırakın yaklaşın 15 20 dakika kadar ocağın altını kapatın demlemeye bırakın.

Yorumlar