26 Eylül 2019 Perşembe

Evde Kolay Ve Leziz Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Evde Kolay Ve Leziz Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin ;
  • 2 adet yumurta
  • 2/3 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 buçuk yemek kaşığı çilek sos (çilek sos yoksa şekerimizi bir çay bardağı katalım)
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Pasta Kreması İçin ;
  • 2 su bardağı süt dolu dolu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Dolu dolu 1 yemek kaşığı nişasta (Tam tepeleme de değil silme de değil ortası)
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • Yarım paket vanilya
Pastanın İçine  ;
  • 1 küçük muz
  • 4- 5 tane çilek
  • Damla çikolata veya küçük küçük kırılmış çikolata
Süslemek İçin  ;
  • Yine çilek ve muz
  • 70 gr bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı krema

Evde Kolay Ve Leziz Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizin hazırlığını yapıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz.
  2. Keki için 2 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp sarısını şeker ile pürüzsüzce çırpıp yağını sütünü vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. 2 buçuk yemek kaşığı un koyup iyice malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Diğer tarafta yumurtanın beyazını mikserle köpürene kadar çırpalım.
  4. Çırptığımız yumurta beyazını söndürmeden alttan alttan yavaş yavaş karıştırarak hamurumuza ekleyelim.
  5. Kekimizi mini fırın tepsisi büyüklüğünde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim. ( Büyük dikdörtgen borcam da olur. )
  6. Her yerine eşit gelecek şekilde tepsiye yayalım ve 180 derecelik ısınmış fırında 10 dakika pişirelim. (Borcam da birkaç dakika fazla pişebilir üzeri hafif kızarınca alin)
  7. Pişen kekimizi fırından çıkar çıkmaz rulo şeklinde sarıp bir kenarda bekletelim.
  8. Pasta kreması için süt nişasta ve şekeri bir tencerede kaynayana kadar pişirelim.
  9. Pişen pasta kremamızı soğutalım içine krem şantisini, vanilyasını ekleyelim ve mikserle 2-3 dk çırpalım.
  10. Dolaba kaldırıp 15-20 dakika soğutalım. Diğer taraftan içine koyacağımız meyveleri küp küp doğrayalım çikolatamızı da doğrayalım.
  11. Kremamızı ocağa alalım kenarlardan kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve içine 70 gr sütlü yada bitter çikolata( Yari yarıya da kullanabilirsiniz. ) atalım karıştırarak eritelim ve bunu da 10 dakika kadar dolapta soğutalım ki çok cıvık olmasın. Artık soğuyan rulo kekimizi açalım.
  12. Üzerine ben 2 yemek kaşığı kadar çilek sos sürdüm. (sizlerde çilek sos yoksa biraz çilek reçeli sürebilirsiniz. Ama tavsiyem tariflerime eklediğim çilek sosu bir denemeniz. ) Onun üzerine de dolapta soğuyup katılaşan pasta kremamızı sürelim, doğranmış meyvelerimizi ve çikolata parçalarımızı serpiştirelim. Pasta kremanızı kekimizin uç kısmına fazla sürmeyelim ki rulo yaparken krema dışarıya taşmasın.
  13. Kekimizi uç kısmından sıkıca katlayarak rulo yapalım dışarıya taşan krema olursa alalım.
  14. Rulo halindeki pastamızın üzerine krema ile birlikte erittiğimiz ganajımızı ortadan başlayarak dökelim ve üzerine güzelce yayalım.
  15. Pastamızı istediğimiz gibi yada istediğimiz meyvelerle süsleyebiliriz ben bu şekilde yaptım. Deneyecek herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder