Evde Kolay Ve Leziz Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin ;
- 2 adet yumurta
 - 2/3 çay bardağı şeker
 - 2 yemek kaşığı süt
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 buçuk yemek kaşığı çilek sos (çilek sos yoksa şekerimizi bir çay bardağı katalım)
 - Yarım paket vanilya
 - Yarım paket kabartma tozu
 
Pasta Kreması İçin ;
- 2 su bardağı süt dolu dolu
 - 1 yemek kaşığı un
 - Dolu dolu 1 yemek kaşığı nişasta (Tam tepeleme de değil silme de değil ortası)
 - 2 yemek kaşığı krem şanti
 - Yarım paket vanilya
 
Pastanın İçine  ;
- 1 küçük muz
 - 4- 5 tane çilek
 - Damla çikolata veya küçük küçük kırılmış çikolata
 
Süslemek İçin  ;
- Yine çilek ve muz
 - 70 gr bitter çikolata
 - Yarım çay bardağı krema
 
Evde Kolay Ve Leziz Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizin hazırlığını yapıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz.
 - Keki için 2 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp sarısını şeker ile pürüzsüzce çırpıp yağını sütünü vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. 2 buçuk yemek kaşığı un koyup iyice malzemeleri karıştırıyoruz.
 - Diğer tarafta yumurtanın beyazını mikserle köpürene kadar çırpalım.
 - Çırptığımız yumurta beyazını söndürmeden alttan alttan yavaş yavaş karıştırarak hamurumuza ekleyelim.
 - Kekimizi mini fırın tepsisi büyüklüğünde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim. ( Büyük dikdörtgen borcam da olur. )
 - Her yerine eşit gelecek şekilde tepsiye yayalım ve 180 derecelik ısınmış fırında 10 dakika pişirelim. (Borcam da birkaç dakika fazla pişebilir üzeri hafif kızarınca alin)
 - Pişen kekimizi fırından çıkar çıkmaz rulo şeklinde sarıp bir kenarda bekletelim.
 - Pasta kreması için süt nişasta ve şekeri bir tencerede kaynayana kadar pişirelim.
 - Pişen pasta kremamızı soğutalım içine krem şantisini, vanilyasını ekleyelim ve mikserle 2-3 dk çırpalım.
 - Dolaba kaldırıp 15-20 dakika soğutalım. Diğer taraftan içine koyacağımız meyveleri küp küp doğrayalım çikolatamızı da doğrayalım.
 - Kremamızı ocağa alalım kenarlardan kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve içine 70 gr sütlü yada bitter çikolata( Yari yarıya da kullanabilirsiniz. ) atalım karıştırarak eritelim ve bunu da 10 dakika kadar dolapta soğutalım ki çok cıvık olmasın. Artık soğuyan rulo kekimizi açalım.
 - Üzerine ben 2 yemek kaşığı kadar çilek sos sürdüm. (sizlerde çilek sos yoksa biraz çilek reçeli sürebilirsiniz. Ama tavsiyem tariflerime eklediğim çilek sosu bir denemeniz. ) Onun üzerine de dolapta soğuyup katılaşan pasta kremamızı sürelim, doğranmış meyvelerimizi ve çikolata parçalarımızı serpiştirelim. Pasta kremanızı kekimizin uç kısmına fazla sürmeyelim ki rulo yaparken krema dışarıya taşmasın.
 - Kekimizi uç kısmından sıkıca katlayarak rulo yapalım dışarıya taşan krema olursa alalım.
 - Rulo halindeki pastamızın üzerine krema ile birlikte erittiğimiz ganajımızı ortadan başlayarak dökelim ve üzerine güzelce yayalım.
 - Pastamızı istediğimiz gibi yada istediğimiz meyvelerle süsleyebiliriz ben bu şekilde yaptım. Deneyecek herkese afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder