Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Gözleme Tarifi

Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
  • 1 kilo un (7-8 su bardağı kadar)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt veya crème fraîche kullanbilirler yurtdışında olanlar (yoğurt hamurun daha çok yumuşak olmasını sağlıyor)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz
  • Ilık su
  • 1 paket yaş maya (42 grlık)
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için :
  • Dilediğiniz harcı yapabilirsiniz
Benim tercihim :
  • 1 kilo ıspanak yıkanmış kalın doğranmış (çiğden yapıyorum vitaminler ölmemiş oluyor ve daha lezzetli oluyor)
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Böreklik beyaz peynir (ufalanmış)
  • Karabiber, pulbiber
  • Bütün iç malzemeler karıştırılır

Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba, maya, toz şeker ve biraz ılık su ilave edilerek mayanın erimesi sağlanır.
  2. Daha sonra, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve un eklenir.
  3. Hamurun kıvamını ayarlamak için ılık su yavaş yavaş eklenir.
  4. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  5. Hamuru beze yaptıktan sonra üstü temiz bir havlu ile mayalanmasını beklenir (yapışmaması için tezgaha un serpin)
  6. Mayalanan bezeleri dilediğiniz büyüklükte oklava ve un serperek açılır.
  7. Açılan hamurun yarısına iç harcı bol ilave edilip kapatılır.
  8. Yapışmayan teflon bir tavaya (yağlanmadan) her iki tarafı pişirilip hemen sonra gözleme sıcak iken tereyağ sürülür. Bezeler bitene kadar bu işlem yapılır. Ben pişen gözlemeleri büyük fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizdim üst üste koyulursa ezilir sıcaklığıyla. Gözlemeler sıcak servis etmenizi tavsiye ederim ~ Afiyet bereketli olsun inşAllah :) ~

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?