Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 litre su
- Çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane havuç
- 1 çay bardağı şehriye
- Et bulyon
- Tuz
- Nane
Terbiyesi İçin ;
- 4 kaşık un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon
- 6-8 kaşık yoğurt
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tenceremize yağımızı koyuyor havucumuzu içine rendeleyip güzelce kavuruyoruz.
- Yavaş yavaş havuçlar suyunu bırakınca şehriyemizi de koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Şehriyeler de kendine gelmeye başlayınca suyumuzu tencereye döküyoruz et suyu atıyoruz içine.
- Orta ateşte çorbamız olurken terbiyesini hazırlıyoruz. malzemeler bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız çorbadan 1 kepçe terbiyemizin içene alıp tekrar karıştırıyoruz daha sonra 1 kepçe daha koyup topaklılığın gitmesini sağlıyoruz.
- Hazır olan terbiyemizi çorbamızın içine yavaş yavaş dökerek bir yandan çorbayı karıştırıyoruz.
- Çorbamız kaynayasıya kadar karıştırmaya devam ediyoruz tuzumuzu da ekliyoruz kaynadıktan sonra üzerine nane ekip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder