26 Eylül 2019 Perşembe

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre su
  • Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • Et bulyon
  • Tuz
  • Nane
Terbiyesi İçin ;
  • 4 kaşık un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • 6-8 kaşık yoğurt

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tenceremize yağımızı koyuyor havucumuzu içine rendeleyip güzelce kavuruyoruz.
  2. Yavaş yavaş havuçlar suyunu bırakınca şehriyemizi de koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Şehriyeler de kendine gelmeye başlayınca suyumuzu tencereye döküyoruz et suyu atıyoruz içine.
  4. Orta ateşte çorbamız olurken terbiyesini hazırlıyoruz. malzemeler bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  5. Hazırladığımız çorbadan 1 kepçe terbiyemizin içene alıp tekrar karıştırıyoruz daha sonra 1 kepçe daha koyup topaklılığın gitmesini sağlıyoruz.
  6. Hazır olan terbiyemizi çorbamızın içine yavaş yavaş dökerek bir yandan çorbayı karıştırıyoruz.
  7. Çorbamız kaynayasıya kadar karıştırmaya devam ediyoruz tuzumuzu da ekliyoruz kaynadıktan sonra üzerine nane ekip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder