8 Eylül 2019 Pazar

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçları soyup rendeleyip suyunu sıkıp hazırlayayım.
  2. Daha sonra oda sıcaklığında ki yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Ardından süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpalım.
  4. Elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını sıvı karışıma ekleyip içten dışa doğru spatula ile karıştıralım.
  5. Havuç ve cevizi de karışıma ekleyip karıştıralım.
  6. Hazırladığımız kekimizi pişmesi için kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160° fırında pişirelim.
  7. İlk 30 dakika fırının kapağını hiç açmayalım ki kekimiz çok güzel kabarsın. 30 dakikadan sonra kürdan testi yaparak kekimizin piştiğini kontrol edelim.
  8. Kekimiz pişip fırından çıkardıktan sonra servis tabağına almak için soğumasını bekleyin. Bu keki tadan başka kekten tat almıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder