Ana içeriğe atla
Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
 
- 1 su bardağı toz şeker
 
- 1 su bardağı süt
 
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
 
- 3 adet orta boy havuç
 
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
 
- 2, 5 su bardağı un
 
- 1 yemek kaşığı tarçın
 
- 1 paket kabartma tozu
 
- 1 paket vanilya
 
Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havuçları soyup rendeleyip suyunu sıkıp hazırlayayım.
 
- Daha sonra oda sıcaklığında ki yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
 
- Ardından süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpalım.
 
- Elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını sıvı karışıma ekleyip içten dışa doğru spatula ile karıştıralım.
 
- Havuç ve cevizi de karışıma ekleyip karıştıralım.
 
- Hazırladığımız kekimizi pişmesi için kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160° fırında pişirelim.
 
- İlk 30 dakika fırının kapağını hiç açmayalım ki kekimiz çok güzel kabarsın. 30 dakikadan sonra kürdan testi yaparak kekimizin piştiğini kontrol edelim.
 
- Kekimiz pişip fırından çıkardıktan sonra servis tabağına almak için soğumasını bekleyin. Bu keki tadan başka kekten tat almıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder