18 Eylül 2019 Çarşamba

Havuçlu Patatesli Barbunya Yemeği

Havuçlu Patatesli Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo barbunya
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet küçük havuç
  • 2 adet küçük patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber pul biber tuz
  • Yemeğin üzerine geçecek kadar su

Havuçlu Patatesli Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı günler sizlere şahane bir barbunya tarifi çok güzel oldu başlayalım.
  1. İlk önce soğanları doğrayıp yağda kavurun daha sonra içine salçasını atıp kavurun.
  2. Havucu ekleyip karıştırın daha sonra barbunya ekleyip karıştırın.
  3. En son baharatların tuzunu suyunu ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  4. Yemeğin suyu barbunyalar üzerine geçecek kadar bayağı geçmesi lazım barbunyalar da suyu çekiyor.
  5. Daha sonra kaynayan barbunyanın altını kısarak kısık ateşte pişmeye bırakın sonra servise hazır👍🥕🥔

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder