Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi

Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kilo kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet acı yeşil köy biberi ( acı yok ise pul biber)
Lezzet Vericiler ;
  • 5-6 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kırmızı ve yeşil biberlerin içleri temizlenir ve iyice yıkanır. İri iri doğranıp mutfak robotundan geçirilir.
  2. Derin bir tencereye önce kırmızı biberler daha sonra yeşil biberler, sarımsaklar, sıvı yağ ve sirke art arda eklenir.
  3. Pişerken ara ara karıştırılır. Biberler kaynadıkça önce suyunu bırakır, pişmeye yakın suyunun hemen hemen yarısını içine çekmesi gerekir.
  4. Biberlerin rengi dönüp çiğliği gidene kadar pişirilir, suyunu tamamen çekmeyecek ki lezzeti içinde kalsın. (Piştiği balon balon kaynamasından anlaşılıyor. )
  5. En son ocağı kapatmadan önce şeker, kuru nane ve kuru kekik eklenir ve karıştırılır.
  6. Ocağı kapatmadan önce mutlaka tadına bakın istediğiniz malzemeden tuz, sirke, şeker ve baharatlardan ekleyebilirsiniz.
  7. Saklanacak olan kavanozlar kaynar sudan geçirilir ve sos kaynar haldeyken içlerine doldurulup kapağı sıkıca kapatılır.
  8. Kavanozlar ters çevrilir ve 8-10 saat iyice soğuyana kadar bekletilir. Kış boyunca karanlık ve serin yerde bekletilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?