Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek İçin ;
- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı süt
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2, 5 çay bardağı un
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 
Islatmak İçin ;
- 1 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 4-5 yemek kaşığı şeker
 
Krem Şanti İçin ;
- 1 paket sade krem şanti
 - 1 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı çokokrem
 
Karamel İçin ;
- 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 2 tatlı kaşığı tereyağ
 
Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Kek hazırlanışı; öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk çırpılır sonrasında süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
 - Sonra un, kakao, kabartma tozu da eklenip çırpılır.
 - 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir.
 - Islatma sos hazırlanışı; tüm malzemeler konup ocakta şeker eriyene kadar ısıtılır.
 - Krem şanti hazırlanışı; tüm malzemeler karıştırılır. Ben dolaba koymadım donduğunda sürümü zorlaşıyor diye 
 - Karamel hazırlanışı; yanmaz tavaya şeker konulup orta atışta pişirilir.
 - Şeker hafiften erimeye başlayınca altı kısılır.
 - Şekerler yok olmaya başlayınca tereyağı eklenir eridikten sonra sütte eklenir. Altı kapatılır.
 - Kek piştikten sonra hem sos hem kek ılıkken dökülür sonra krem şanti konulur.
 - Krem şantili kek dolaba alınır yarım saat veya 1 saat bekletilir. En son üzerine karamel sos dökülür.
 
~AFİYET OLSUN~
Yorumlar
Yorum Gönder