Karamelli Tart Kek

Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin ;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin ;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
Krem Şanti İçin ;
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı çokokrem
Karamel İçin ;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ

Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek hazırlanışı; öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk çırpılır sonrasında süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  2. Sonra un, kakao, kabartma tozu da eklenip çırpılır.
  3. 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir.
  4. Islatma sos hazırlanışı; tüm malzemeler konup ocakta şeker eriyene kadar ısıtılır.
  5. Krem şanti hazırlanışı; tüm malzemeler karıştırılır. Ben dolaba koymadım donduğunda sürümü zorlaşıyor diye ☺️
  6. Karamel hazırlanışı; yanmaz tavaya şeker konulup orta atışta pişirilir.
  7. Şeker hafiften erimeye başlayınca altı kısılır.
  8. Şekerler yok olmaya başlayınca tereyağı eklenir eridikten sonra sütte eklenir. Altı kapatılır.
  9. Kek piştikten sonra hem sos hem kek ılıkken dökülür sonra krem şanti konulur.
  10. Krem şantili kek dolaba alınır yarım saat veya 1 saat bekletilir. En son üzerine karamel sos dökülür.
~AFİYET OLSUN~

Yorumlar