Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kat Kat Katmer Tarifi

Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
Aralarına sürmek için;
  • Tereyağı ve sıvı yağ

Kat Kat Katmer Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu klasik un, su, tuz olarak kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. 5 dk dinlendirelim.
  2. İstediğimiz büyüklükte bezeler yapıp merdane ıle pasta tabağı şeklinde açalım.
  3. İçine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan sürelim.
  4. Kenarlarını içe katlayıp her yerine yağ gelecek şeklide katlayıp kenara alalım.
  5. Bu işlemi hamur bitene kadar devam edelim.
  6. Bekleyen bezeleri açalım tekrar ısınmış tavada alt üst pişirelim.
  7. Yağı az gelirse ben piştikten sonra yine biraz yağladım.
  8. Arzunuza göre yapabilirsiniz sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?