Kat Kat Katmer Tarifi

Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
Aralarına sürmek için;
  • Tereyağı ve sıvı yağ

Kat Kat Katmer Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu klasik un, su, tuz olarak kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. 5 dk dinlendirelim.
  2. İstediğimiz büyüklükte bezeler yapıp merdane ıle pasta tabağı şeklinde açalım.
  3. İçine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan sürelim.
  4. Kenarlarını içe katlayıp her yerine yağ gelecek şeklide katlayıp kenara alalım.
  5. Bu işlemi hamur bitene kadar devam edelim.
  6. Bekleyen bezeleri açalım tekrar ısınmış tavada alt üst pişirelim.
  7. Yağı az gelirse ben piştikten sonra yine biraz yağladım.
  8. Arzunuza göre yapabilirsiniz sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN 😊

Yorumlar