23 Eylül 2019 Pazartesi

Kat Kat Şahane Kruvasan Börek Tarifi

Kat Kat Şahane Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için :
  • 1 kutu süt kreması ( 200 ml )
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Arasına :
  • Beyaz peynir
Dışı için :
  • 1 su bardağı su,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kat Kat Şahane Kruvasan Börek Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ☺
Az malzemeli çok çabuk hazırlanan çıtır çıtır tadı şahane, yemelere doyamayacağınız bir börek, yaptığım gibi bitti. Yiyen herkes çok beğendi. Mutlaka sizlerinde denemenizi isterim. Favorileriniz arasına girecek 😍
👇👇👇👇
  1. Sos malzemelerini karıştırın.
  2. İlk yufkayı serin ve her yerine sos karışımından sürün.
  3. İkinci yufkayı da üzerine sürüp soslayın.
  4. Bu şekilde 6 yufkayı soslayarak üst üste koyun.
  5. En üstteki yufkayı SOSLAMAYIN.
  6. Yufkayı artı şeklinde önce 4’e bölün.
  7. Sonra her bir üçgen parçayı 2’ye sonra o iki parçayıda 3’e bölün. Yani 4 üçgen parçanın her birini 6’ya bölmüş oluyoruz.
  8. Toplamda 24 adet böreğimiz olacak.
  9. Yufkaların geniş yerine peynir koyup düz bir şekilde kenarlarını içe katlamadan sarın.
  10. Dışı için su ve yağı karıştırın.
  11. Börekleri yağlı su karışımına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
NOT:Üzerine yumurta sarısı sürülmüyor.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder