Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kornişon Turşu (Kütür Kütür)

Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo kornişon
  • 10 diş sarımsak
  • 3. 5 yemek kaşığı kaya tuzu (İri)
  • 3-4 adet limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı sirke
  • İçme suyu

Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi Yapılışı

  1. Hıyarları 2 saat boyunca suyun içinde beklettim bu şekilde olunca kıtır oluyor.
  2. Kavanozun dibine birkaç tane sarımsak koydum.
  3. Üzerine yıkanmış kornişonları hiç boşluk kalmayacak şekilde kavanozun ağzına kadar doldurdum.
  4. En üstüne de kalan sarımsakları koydum.
  5. Tuz, şeker, sirke ve su karışımı(suyu hıyarların üstüne geçecek şekilde kattım)kavanoza ekledim ve ağzını kapattım.
  6. Yan yatırarak 1 gece beklettim ertesi gün olunca güneş ışığı almayan karanlık bir yerde muhafaza ettim.
    Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?