26 Eylül 2019 Perşembe

Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet küçük soğan (3 adet büyük de olabilir)
  • 5 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane, kekik, pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu veya susam

Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

Daha az yağlı ve nispeten daha sağlıklı bu pratik börek tarifini umarım beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌸
  1. Öncelikle soğanları küp küp doğrayalım yaklaşık iki yemek kaşığı ayçiçek ve zeytinyağı tavaya ekleyelim ve soğanları kavuralım. Ardından kıymayı ekleyelim ve yaklaşık 10 dakika kavuralım.
  2. Salçayı da ekleyelim ve kavuralım en son baharatları ve tuzunu ekleyelim. İç harcımız hazır.
  3. Yufkaları dört parçaya bölelim ve bir parçayı alıp iç harcını ekledikten sonra gül şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini aynı şekilde sararak dizelim.
  4. Bir kasede yoğurt, yumurta, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuzu çırpalım ve böreklerin üstüne fırça yardımıyla sürelim.
  5. Son olarak çörek otu veya susam serpelim.
  6. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika (üstleri kızarana kadar) pişirelim. Kıymalı böreklerimiz hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder