Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet küçük soğan (3 adet büyük de olabilir)
- 5 adet yufka
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane, kekik, pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- Çörek otu veya susam
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Daha az yağlı ve nispeten daha sağlıklı bu pratik börek tarifini umarım beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
- Öncelikle soğanları küp küp doğrayalım yaklaşık iki yemek kaşığı ayçiçek ve zeytinyağı tavaya ekleyelim ve soğanları kavuralım. Ardından kıymayı ekleyelim ve yaklaşık 10 dakika kavuralım.
- Salçayı da ekleyelim ve kavuralım en son baharatları ve tuzunu ekleyelim. İç harcımız hazır.
- Yufkaları dört parçaya bölelim ve bir parçayı alıp iç harcını ekledikten sonra gül şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini aynı şekilde sararak dizelim.
- Bir kasede yoğurt, yumurta, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuzu çırpalım ve böreklerin üstüne fırça yardımıyla sürelim.
- Son olarak çörek otu veya susam serpelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika (üstleri kızarana kadar) pişirelim. Kıymalı böreklerimiz hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder