Kızartma İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dış Harcı İçin ;
- 2, 5 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı sıcak su (ıslatmak İçin)
- 1 su bardağı soğuk su (yoğurmak İçin)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
İç Harcı İçin ;
- 500 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon (isteğe bağlı)
Kızartmak İçin ;
- Sıvı yağ
Kızartma İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymayı tencereye alıp rengi dönüp pişene kadar bekleyelim.
- Soğanlarımızı yemeklik küp küp doğrayalım.
- Zeytinyağını ilave ederek soğanlar ölene kadar kavuralım.
- Salçamızı ve baharatlarımızı ilave ederek 3-4 dakika kavuralım salça ile özleşsin.
- Yarım çay bardağı suyu çok cıvık olmayacak şekilde kontrollü olarak dökelim.
- Su çekene kadar 3-4 dakika pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra cevizlerimizi ilave edip kısık ateşte 1 dakika kadar bekleyip ocağın altını kapatıp iç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Dış harcı için bulgurun üzerine sıcak suyu dökelim bir müddet sonra süzdürelim bulgurun üzerini kapatacak şekilde şişmesi için tepsi ile örtelim.
- Bulgura yumurta, un, irmik ve tuz ilave edip soğuk su ile kontrollü bir şekilde yoğurmaya başlayalım ( çok su dökerseniz cıvık olur un ile katılaştırmak gerekir)
- Kıvama geldikten sonra baharatları ve salçayı ilave edip yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz tamamlandıktan sonra cevizden biraz büyük parçalar alarak elimizle şekil verelim kıymalı harcımızdan içine koyalım ağzını kapatalım.
- Yağı ocakta kızdıralım içli köfteleri tek tek yağa bırakalım renkleri dönene kadar kızartalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder