Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Kemal paşa tatlısı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Muhallebilisi için;
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • Antep fıstığı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tatlımız pişirmekle başlayalım inşallah.
  1. Su ve toz şekeri uygun bir tencereye koyun ocağa alın kaynamaya başlayınca tatlıları içerisine koyun.
  2. Orta ateşte pişirin tatlılar yumuşayınca ocaktan alın.
  3. Uygun bir tencereye süt şeker un ve nişastayı koyun karıştırın ocağa alın.
  4. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Koyulaşıncaya ocaktan alın vanilya ve tereyağını koyun karıştırın.
  6. Tatlıları dilediğiniz herhangi bir kalıba veya bir borcama dizin.
  7. Üzerine muhallebiyi dökün.
  8. En az 3 saat buzdolabında bekletin.
  9. Bir servis tabağına ters çevirin.
  10. Antep fıstığı ile süsleyin.
    Afiyet olsun 👌

Yorumlar