Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Kemal paşa tatlısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Muhallebilisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1, 5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
Tatlımız pişirmekle başlayalım inşallah.
- Su ve toz şekeri uygun bir tencereye koyun ocağa alın kaynamaya başlayınca tatlıları içerisine koyun.
- Orta ateşte pişirin tatlılar yumuşayınca ocaktan alın.
- Uygun bir tencereye süt şeker un ve nişastayı koyun karıştırın ocağa alın.
- Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşıncaya ocaktan alın vanilya ve tereyağını koyun karıştırın.
- Tatlıları dilediğiniz herhangi bir kalıba veya bir borcama dizin.
- Üzerine muhallebiyi dökün.
- En az 3 saat buzdolabında bekletin.
- Bir servis tabağına ters çevirin.
- Antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder