Osmanlıdan Günümüze Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
 - 1, 5 su bardağı un
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 3 adet yumurta
 
ŞERBETİ İÇİN
- 2, 5 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 - 12 limon
 
Osmanlıdan Günümüze Revani Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri 5 dk boyunca çırpınız beyaz bir renk alana kadar.
 - Daha sonra yoğurt, sıvı yağı da ekleyelim onuda çırpalım ve irmikle unu da ekleyelim güzelcene düşük devirde çırptıktan sonra borcama boşaltalım. 180 derecede 25- 30 dakika kadar pişiriniz.
 - Tatlımız fırındayken şerbetini hazırlayalım.Ufak bir tencere şekerimizi ve suyumuzu ekleyelim şerbetimiz göz göz kaynamaya başladığına limonumuzu 2-3 damla damlatıp kalan limonu içine atalım ve kaşığımızla kontrol edelim damlalar yavaş ve hafif koyu bir şeklide damladımı tam demektir. Sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
 - Şerbet ılık tatlımız ilk sıcağını attıktan sonra şerbetinizi ilave ediniz. Şerbeti tamamen çektikten sonra Afiyetle yiyebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder