6 Eylül 2019 Cuma

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
Sosu İçin ;
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar, size yöresel bir tarif yapmak istedim. Bir Bolu gelini olarak sık sık yaptığım mis gibi sarımsaklı tereyağlı patates çorbam. 💖
  1. Öncelikle patatesler soyularak küp küp doğranır.
  2. 3 kaşık sıvı yağda kızarana kadar pişe dursun biz terbiyesini hazırlayalım.
  3. Başka bir kapta yoğurt yumurta ve unu iyice çırpın.
  4. Sarımsakları da rendeleyerek bu karışıma ekleyelim.
  5. Kızaran patateslerin üzerine suyumuzu ekleyip kaynatalım.
  6. Kaynayan sudan biraz alarak yoğurt karışımımıza karıştırarak ekleyelim ki patateslere eklediğimizde yoğurt kesilmesin.
  7. Ilıttığımız yoğurt karışımını yine karıştırarak kaynayan patateslere ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Altını kısarak bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
  9. Tereyağ ve toz kırmızı biberi bir tavada kızdırıp üzerini süsleyelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder