Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
 - 4 diş sarımsak
 - 2 su bardağı yoğurt
 - 2 kaşık un
 - 1 adet yumurta
 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 - 2 su bardağı su
 
Sosu İçin ;
- Tuz
 - Toz kırmızı biber
 - 1 çorba kaşığı tereyağ
 
Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhabalar, size yöresel bir tarif yapmak istedim. Bir Bolu gelini olarak sık sık yaptığım mis gibi sarımsaklı tereyağlı patates çorbam. 
- Öncelikle patatesler soyularak küp küp doğranır.
 - 3 kaşık sıvı yağda kızarana kadar pişe dursun biz terbiyesini hazırlayalım.
 - Başka bir kapta yoğurt yumurta ve unu iyice çırpın.
 - Sarımsakları da rendeleyerek bu karışıma ekleyelim.
 - Kızaran patateslerin üzerine suyumuzu ekleyip kaynatalım.
 - Kaynayan sudan biraz alarak yoğurt karışımımıza karıştırarak ekleyelim ki patateslere eklediğimizde yoğurt kesilmesin.
 - Ilıttığımız yoğurt karışımını yine karıştırarak kaynayan patateslere ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
 - Altını kısarak bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
 - Tereyağ ve toz kırmızı biberi bir tavada kızdırıp üzerini süsleyelim.
Afiyet olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder