Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- Susam.
İç Harcı;
- 5 adet haşlanmış Patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Tuz
Sos için;
- 1, 5 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
- İlk olarak patatesleri iyice eziyoruz .Üzerine karabiber ekliyoruz.
- Sıvıyağı tavamıza alıp salçayıda ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Üzerine patatesi döküp İyice karıştırdıktan sonra altını kapatıp kıyıya alıyoruz.
- Daha sonra sosun bütün malzemelerini katarak iyice çırpıyoruz.
- Bir adet yufkayı alıp masanın üzerine seriyoruz ve üzerine çırptığımız sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
- Üzerine ikinci yufkayı koyuyoruz tekrar sostan sürüyoruz.
- En son üçüncü yufkayı da koyup sostan sürdükten sonra 8’e bölüyoruz.
- İçerisine patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve yağlanmış tepsimize diziyoruz.
- Diğer yufkalar için de aynı işlemi yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürüyoruz ve Susam döküp 180° fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun İnşAllah
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder