Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
İç malzemesi
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç (İsteğe bağlı)
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı



  1. Önce iç malzemelerini hazırlayalım.
  2. Patatesi ve havucu bir kaba rendeleyip suyunu sıkalım.
  3. Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  4. Kavrulunca baharatları da ekleyip karıştıralım.
  5. Suyunu sıktığımız patatesle havucu ekleyip iyice harmanlayıp kavuralım ve ocaktan alalım.
  6. Sos malzemelerini de kaseye hazırlayıp çırpalım.
  7. Yufkayı düz olarak açalım ve her tarafına sostan sürelim.
  8. Üzerine diğer yufkayı da yayalım ve tekrar sos sürelim.
  9. 8 eşit parçaya bölelim ve her parçanın geniş tarafına iç malzemesinde 1 yemek kaşığı dolusu koyalım. Fazlada koyabilirsiniz.
  10. Kenarlarından içe katlayıp kalın olacak şekilde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  11. Tüm yufkalar bitince kalan sosu üzerlerine sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  12. 200 derecede 45 dakika civarı kontrollü pişirelim. Yumuşak börek severseniz fırından çıkardığınız börek tepsisinin üzerine 10 dakika bezle yada tepsiyle kapatın. servise hazır afiyet olsun.

Yorumlar