Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç malzemesi
- 3 adet orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 adet havuç (İsteğe bağlı)
- 1 adet yeşil biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Önce iç malzemelerini hazırlayalım.
- Patatesi ve havucu bir kaba rendeleyip suyunu sıkalım.
- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- Kavrulunca baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Suyunu sıktığımız patatesle havucu ekleyip iyice harmanlayıp kavuralım ve ocaktan alalım.
- Sos malzemelerini de kaseye hazırlayıp çırpalım.
- Yufkayı düz olarak açalım ve her tarafına sostan sürelim.
- Üzerine diğer yufkayı da yayalım ve tekrar sos sürelim.
- 8 eşit parçaya bölelim ve her parçanın geniş tarafına iç malzemesinde 1 yemek kaşığı dolusu koyalım. Fazlada koyabilirsiniz.
- Kenarlarından içe katlayıp kalın olacak şekilde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Tüm yufkalar bitince kalan sosu üzerlerine sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
- 200 derecede 45 dakika civarı kontrollü pişirelim. Yumuşak börek severseniz fırından çıkardığınız börek tepsisinin üzerine 10 dakika bezle yada tepsiyle kapatın. servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder