Patlıcan Kuleleri (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

Patlıcan Kuleleri (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 Tatlı kaşığı ucuyla biber salçası
  • Kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
  • Damak zevkinize göre ayarlayın
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Patlıcan Kuleleri (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkanır ve halka halka çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyuluyor.
  3. Patlıcanları yumuşayana kadar kızartılır. Fazla yağını almak için mutfak havlusuna serilir.
  4. Bir başka tavada yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında sotelinir.
  5. Yumuşayan soğanların üzerine rendelenmiş domates eklenir. 2 dak soteledikten sonra salça eklenir ve biraz daha kavrulur. Tamamen suyunu çeken domates sosun üzerine baharatları eklenir.
  6. Ve ocaktan alınır. 1 patlıcan dilimi alınır.
  7. Üzerine sostan koyulur ve bir kaşar dilimi yerleştirilir. Bu işlemi dört patlıcan üst üste gelene kadar tekrarlanır.
  8. En son bir kürdanla sabitlenir.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede fırında peyniri eriyene kadar pişirilir. Denyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Yorumlar