14 Eylül 2019 Cumartesi

Poğaça

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 2 yumurta akı ( sarıları üzerine süreceğiz)
  • 2 yemek kasığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
İçine ;
  • Lor peyniri (istediğinizi koyabilirsiniz)
Üzeri İçin ;
  • Susam
  • Çörek otu

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  3. Ele hafiften yapışan yumuşacık bir hamur yoğuralım. Hamurun üstünü kapatıp 1 saat dinlendirelim.
  4. Gelen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
  5. Elimizi sıvı yağıyla yağlarsak daha kolay yaparız.
  6. Ayırdığımız bezeleri elimizi yağlayarak dilediğimiz gibi şekillendirelim.
  7. Fırın tepsisine dizip üstünü kapatarak yarım saat tepsi mayası için dinlendirelim.
  8. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekelim. 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder