Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 paket maya
 - 2 yumurta akı ( sarıları üzerine süreceğiz)
 - 2 yemek kasığı şeker
 - 1. 5 tatlı kaşığı tuz
 - 5 su bardağı un
 
İçine ;
- Lor peyniri (istediğinizi koyabilirsiniz)
 
Üzeri İçin ;
- Susam
 - Çörek otu
 
Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
 - Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
 - Ele hafiften yapışan yumuşacık bir hamur yoğuralım. Hamurun üstünü kapatıp 1 saat dinlendirelim.
 - Gelen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
 - Elimizi sıvı yağıyla yağlarsak daha kolay yaparız.
 - Ayırdığımız bezeleri elimizi yağlayarak dilediğimiz gibi şekillendirelim.
 - Fırın tepsisine dizip üstünü kapatarak yarım saat tepsi mayası için dinlendirelim.
 - Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekelim. 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder