Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 2 yumurta akı ( sarıları üzerine süreceğiz)
- 2 yemek kasığı şeker
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İçine ;
- Lor peyniri (istediğinizi koyabilirsiniz)
Üzeri İçin ;
- Susam
- Çörek otu
Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Ele hafiften yapışan yumuşacık bir hamur yoğuralım. Hamurun üstünü kapatıp 1 saat dinlendirelim.
- Gelen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
- Elimizi sıvı yağıyla yağlarsak daha kolay yaparız.
- Ayırdığımız bezeleri elimizi yağlayarak dilediğimiz gibi şekillendirelim.
- Fırın tepsisine dizip üstünü kapatarak yarım saat tepsi mayası için dinlendirelim.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekelim. 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder